Dag 5 in Turkije
Hallo Lieve kinderen en juffenvan groep 1/2b!
Vandaag zijn we om half 8 opgestaan. We hebben eerst heerlijk ontbeten in het hotel. Wewerden om 9 uur opgehaald door een gids. Dat was een man die ons heeft rondgeleid door hetoude stadsdeel van Istanbul. We hebben de hele rondleiding lopend gedaan. Dat vond ik helemaal niet erg want het was lekker weer.
We hebben de beroemde Blauwe Moskee bezocht. Dit is een moskee, waar 5000 mensen in kunnen bidden. De moskee heet 'Blauwe Moskee' omdat er in de binnenkant hele mooie blauwe tegeltjes te zien zijn. Daarna zijn we naar deAya Sofya gegaan. Dat is heel vroeger een kerk geweest. Daarna werd het een moskee en nu is het een museum. We hebben ook de grote Bazaar bezocht. Dat is een overdekte markt met 4000 winkels/kraampjes. Daar heb ik een aantal dingen gekocht maar ook veel gezien. Nadat we klaar waren met de rondleiding hebben we heerlijk gegeten in eensjiek restaurant. Daarna mocht iedereen zijn eigen weg gaan.
We hebben aan het einde van de dag afgesproken om met de hele groepop stap te gaan. We hebben een hele leuke buurt gevonden in Istanbul waar veel cafe's en optredens waren. Dat was heel gezellig.
Morgen zijn we de hele dag vrij en mogen we zelf weten wat we gaan doen. Ik zal jullie morgen weer vertellen wat ik gedaan heb.
Juf Milou